The Laundry BigBand ft. Maarten Hogenhuis

Het is weer tijd voor de traditionele maandelijkse wasdag!

The Laundry BigBand

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in onze kleine zaal. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de bigband. Deze editie is dat alt-saxofonist Maarten Hogenhuis!

Maarten Hogenhuis is een multi-instrumentalist, producer en componist. Hij is vooral bekend door zijn rol als saxofonist in de powerjazzgroep BRUUT!, als sideman bij zanger Thomas Azier en door zijn duospel met gitarist Jesse van Ruller. Hij leidt het Maarten Hogenhuis Trio en is artistiek leider geweest van de zevende editie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Momenteel werkt Maarten als producer voor verschillende jazz- en popformaties, waaronder Stan Vreeken, WOOLF en Emily Coomber, en speelt hij bas bij zangeres Wytiki.

Maarten is lid geweest van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble, onder leiding van gitarist en componist Reinier Baas. Hij is een veelgevraagd sideman, wat heeft geresulteerd in samenwerkingen met een grote verscheidenheid aan artiesten, zoals Michelle David & The True-tones, Ruben Hein, The Four Tops, The Temptations, Benjamin Herman en Pete Philly & Perquisite. In 2019 werd hij geselecteerd voor de North Sea Jazz Compositieopdracht, waarvoor hij muziek schreef voor vier blazers, drums en bas. Hij heeft zeven platen uitgebracht met zijn band BRUUT!, drie albums met zijn trio en is te horen op meer dan dertig verschillende opnames.