The Laundry BigBand ft. Martijn Luttmer

Het is weer tijd voor de maandelijkse wasdag!

Mondharmonica-virtuoos komt terug naar De Vorstin!

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in onze kleine zaal. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de bigband. Deze editie is dat Martijn Luttmer!

Jazz harmonicaspeler Martijn Luttmer leerde al op zeer jonge leeftijd mondharmonica spelen door mee te spelen met lp’s (en later cd’s) van Toots Thielemans. Rond zijn 18de werd Martijn “geadopteerd” door gitarist Rein Solkamans en drummer Han Brink. Zij hielpen hem met het ontwikkelen van een eigen stijl en introduceerden hem bij grote Nederlandse jazzartiesten zoals Cees Slinger en Harry Verbeke, Rein van den Broek en Henk Meutgeert.

De afgelopen jaren heeft Martijn een onnoemelijk aantal gastoptredens verzorgd bij verschillende artiesten, groepen en orkesten. Zo was hij gast bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en bij het Metropole Orkest. Martijn speelde jaren met pianist Paul Poulissen in de Sunday Afternoon Jazz in De Vorstin. Verder werkte hij samen met ondermeer Madeline Bell, Frits Landesbergen, José Koning en Denise Jannah, Laura Fygi, Thijs van Leer en Hans Dulfer. Martijn werkte ook mee aan diverse cd-producties van andere artiesten.