The Laundry BigBand
ft. Ronald Douglas

Een van de vocale parels van de Nederlandse Jazz

Het is weer tijd voor de traditionele maandelijkse wasdag!

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in onze kleine zaal. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de bigband. Deze editie is dat … Ronald Douglas.

Deze Nederlandse jazz-zanger zit al een kleine 30 jaar in het vak. En geniet eigenlijk vanaf het begin van zijn carrière Nationale en Internationale erkenning. Het winnen (als eerste Europeaan) van een Worldwide Online competitie in 2006 heeft dat alleen maar bevestigd. De winst was een optreden in Washington op het East Coast Jazzfestival.

Hij heeft in de afgelopen 30 jaar overal opgetreden met zijn trio en met verschillende orkesten. Dat begon al tijdens zijn studie in Hilversum. Vanaf het eerste jaar was hij de zanger van de Timeless Orchestra, dat weer leidde tot optredens met het Metropole Orkest, Skymasters, Ricciotti Ensemble, Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Ook heeft hij in vele landen zijn stem laten horen: Japan, India, Brazilië, Israel, Indonesië, USA etc. En heeft mogen werken met mensen als o.a Rob Pronk, Jerry van Rooyen, John Clayton jr., Rita Reys, Mark Murphy, en anderen. Ronald heeft een vijftal cd’s op zijn naam staan.

Ten slotte is hij een gerespecteerd zang/masterclass/workshop docent en betrokken bij een aantal Conservatoria in NL. Ronald is een van de vocale parels van de Nederlandse Jazz. Zijn showmanship en soepele benadering van teksten en improvisatie maken Ronald tot een veel gevraagd entertainer en jazz-zanger. Sinds 2021 maakt hij vast onderdeel uit van The Ramblers.