The Laundry BigBand

Met gastvocalist Derk de Kloet

Het is weer tijd voor de maandelijkse wasdag!

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in onze kleine zaal. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de bigband. Deze editie is dat vocalist Derk de Kloet!

Over Derk de Kloet

Derk is opgegroeid in een wereld van Radio en entertainment. Zijn vader Co de Kloet werkte bij de VARA Radio en Derk greep iedere mogelijkheid aan om mee te kunnen naar studio 1 waar iedere zaterdag live Muziek uit Studio 1 werd gebracht. Het Vara’s Dansorkest onder leiding van Charlie Nederpelt was voor hem de eerste kennismaking met een Big Band die verschillende artiesten begeleidde uit binnen- en buitenland.

Hij heeft lang door heel Nederland gespeeld met zijn eigen Rhythm and Blues band. In 2003 is hij zich gaan toeleggen op het repertoire van The American Songbook. Voor veel mensen een herkenbaar repertoire waarbij Derk graag de combinatie zoekt met Latin invloeden en de oude Rhythm and Blues. De basis samenstelling waarmee hij zijn optredens verzorgt is met Piano, Contrabas en Drums maar als de gelegenheid het toelaat wordt dit uitgebreid met meer instrumentalisten. Zingen bij The Laundry Big Band is voor Derk speciaal. Hij geeft aan: ‘Met de Band onder leiding van Pieter van den Dolder achter je is het alsof je in een limousine rondgereden wordt. Het is geweldig om zo samen het publiek te entertainen.’