The Overslept |
Afscheidsshow

Geniet nog één keer van deze poppunk van Gooische bodem

Na bijna tien jaar stopt The Overslept met optreden. Vrijdag 26 mei spelen ze hun afscheidsshow daar waar het allemaal begon, in Hilversum. Uiteraard in De Vorstin.

The Overslept startte in 2014, toen jeugdvrienden Sem, Délano, Tommy en Daniël besloten hun krachten te bundelen en ‘rock’ nieuw leven in te blazen. Gebrand om muziek te creëren zoals de artiesten waar zij mee opgroeiden en het gevoel wat zij van deze artiesten kregen, door te geven.

Met invloeden van artiesten als Fall Out Boy, Panic! At The Disco en Paramore, was de visie van hoe The Overslept moest klinken gelijk duidelijk; energieke songs, waarbij de zware drum en gitaarpartijen worden uitgebalanceerd met frontman Sem’s catchy melodielijnen en een ‘pop-minded’ benadering van de muziek. De sound is daarom het best te omschrijven als modern rock.

Nadat de band een aantal singles en EPs op eigen kracht uitbracht, vervaardigde zij in 2017 nationale bekendheid met hit single ‘Stolen Car’. Dit resulteerde in dat de band in sneltreinvaart groeide, een hoop airplay realiseerde en op grote festivals als Pinkpop, Eurosonic Noorderslag, Paaspop en Appelpop mocht optreden.

The Overslept staat voor inclusiviteit en oprechtheid en is niet bang om gevoelige of serieuze thema’s aan het daglicht te stellen. Ondanks dat het doel van de band is om zo veel mogelijk luisteraars te raken, worden ze gedreven door het maken van de muziek waar ze van houden.