The PS Project albumrelease

Met trots presenteren ze hun nieuwste album 'By the End of Fall' | Special guests: Yentl en Draadloos

The PS Project komt hun tweede album ‘By the End of Fall’ live in De Vorstin spelen! Daarnaast zullen de Hilversumse singer-songwriter Yentl en de tweekoppige band Draadloos ook een muzikale bijdrage doen.

The PS Project bestaat uit de getalenteerde Hilversumse singer-songwriter Paul Solleveld, bassist Jan Kortman en toetsenist/zanger Arnoud van Buuren, die eerder samen speelden in PS & the Footnotes. Ze hebben hun line-up uitgebreid met Ivar de Graaf, voormalig lid van ‘Within Temptation’ en nu actief bij ‘Kingfisher Sky’, op de drums en vocals, en Matthieu Brandt, een veelzijdige muzikant die gitaar, banjo en mandoline speelt.

Net als hun vorige album ‘Too many dreams for a lifetime’ uit 2015, is ‘By the End of Fall’ volledig gewijd aan americana met als hoogtepunt het countrynummer ‘Brighter Star’, een duet van Yentl en Daan met The PS Project. Yentl is een bekende Hilversumse singer-songwriter met voetstappen in Nashville en ook bekend van haar performances bij The Voice of Holland met haar ukelele. Daan was de zanger van de Hilversumse band Roads To Roam en nu de helft van het enerverende duo Draadloos, dat ook onlangs de jury van Holland’s got talent voor zich innam met een spectaculaire medley.

De band wordt op 27 juni muzikaal ondersteund door special guests Draadloos en Yentl, die daarnaast allebei die avond ook een eigen set spelen. Kortom: een verrassende americana-avond waar je bij wilt zijn!

Special guest: Yentl

Yentl is een singer-songwriter die met haar ukulele op eigen wijze meandert tussen de gebaande wegen van country, pop, gospel. Haar pakkende stem en songs leveren haar vergelijkingen op met o.a. Sara Bareilles, Brooke Fraser, Joni Mitchell en Amy Grant. Haar liedjes zijn contemplatief, catchy en kwetsbaar en duiken de diepte in met de hulp van vier snaren en een melodie. Iedere song geeft een poëtisch inkijkje in haar verhaal en wat ze noemt ‘binnenwerk’; de lessen die ze gaandeweg leert.

Na een lange omweg maakte Yentl pas na haar 30e haar eerste professionele stappen in de muziekindustrie en die brachten haar meteen in Nashville, waar ze haar debut EP “The Beginning of Me” (2017) opnam. Het grote publiek leerde haar in 2018 kennen door haar Blind Audition bij The Voice Of Holland (S9) waar ze met haar ukulele haar versie van ABBA’s “The Winner Takes It All” bracht en drie stoelen gedraaid kreeg. In 2019 werd ze als songwriter getekend door The Write Girls/Denham Publishing. =

Naast haar soloprojecten is ze sinds 2019 ook onderdeel van de country-girlband BAY samen met Bobbie Wall en aniika. In 2021 releasden zij hun eerste single “The Day After Christmas” die op verschillende radiostations airplay kreeg.

Special guest: Draadloos

De tweekoppige band Draadloos wordt gevormd door Daniel Solleveld en Martijn van Erp. Daan was de zanger van de Hilversumse band ‘Roads To Roam’ en nu de helft van het enerverende duo. Hun sets variëren van een ‘John Mayer’-achtige set tot aan een ‘kroeg’-set met alle bekende meezingers in een verrassend jasje. Draadloos heeft voor Holland’s Got Talent en 100%NL twee verschillende verrassende medleys gemaakt, waarbij ze diverse bekende liedjes mixen in één nummer.