Tico y Aguabajo
album release

Special guest: Gianna Tam!

“Danzando” is het zesde album van pianist, componist en producer Tico Pierhagen en zijn band Aguabajo.

“Danzando” betekent in het Colombiaans “Dansend”. Dit geeft je al een sterke indicatie van de sfeer die Tico in De Vorstin gaat neerzetten tijdens het concert! Voor deze nieuwe plaat heeft Tico zich laten inspireren door de muziek van James Brown en in combinatie met de Cumbia uit Colombia zal het ongetwijfeld hard gaan ‘grooven’ op 19 november in de kleine zaal.

Tico Pierhagen, geboren in Pasto in Colombia, is een veelzijdig muzikant. Hij studeerde jazz, klassiek, compositie en muziektechnologie aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht, behaalde aan de University of Portmounth in Engeland zijn European Media Master of Arts en studeerde piano aan Codarts, het conservatorium in Rotterdam.

Sinds 2008 gaat Tico regelmatig terug naar zijn geboorteland om met Colombiaanse muzikanten te werken. Zo ook voor “Danzando” waarop onder meer de befaamde percussionist Samuel Torres (Grammy nominatie op zak) te horen is. De blazerspartijen werden in de Hilversumse studio Groenland ingespeeld door saxofonist Efraïm Trujillo (The Preacher Men, Amsterdam Funk Orchestra) en trombonist Frans Cornelissen (Cubop City Bigband, New Cool Collective).

Featuring: Gianna Tam!

Voor extra klankkleur zorgt Gianna Tam. Je ziet niet vaak een vrouw die drums en percussie speelt en ook nog de lead vocals voor haar rekening neemt. Het is dan ook niet gek dat Gianna vaak “De Nederlandse Sheila E” (van Prince) wordt genoemd.
Een groot compliment, maar Gianna is toch vooral zichzelf. Ze schrijft ook haar eigen muziek, heeft twee albums uitgebracht, toerde in Zuid-Amerika, Azië, de Verenigde Staten, Canada en Europa. Ze deelde het podium met o.a. Candy Dulfer, Jett Rebel, Shirma Rouse, Trijntje Oosterhuis en The Ladies of Soul.

Line up
Tico Pierhagen – Piano
Gianna Tam – Lead vocals, percussion
Miguel Boelens – Tenor sax
Frans Cornelissen – Trombone
Dave Breidenbach – Bas
Enrique Firpi – Drums