VOF de Kunst

Nederpopfenomeen viert 40-jarig bestaan

VOF de Kunst is opgericht in augustus 1983. Meteen in dat jaar stond de band binnen 4 weken op nummer 1 in de hitlijsten met ‘Suzanne.’ ‘Suzanne’ bleek een internationale hit te zijn, waardoor VOF de Kunst in 1984 en 1985 maandenlang als The Art Company door bijna alle Europese landen reisde. Wereldwijd werden vijf miljoen exemplaren van ‘Suzanne’ verkocht, en artiesten zoals Ricky Martin en Paul Shaffer (van David Letterman) namen covers van VOF de Kunst op.

Wat aanvankelijk leek op een vriendelijk eenmalig eerbetoon van VOF de Kunst aan het prachtige oeuvre van Annie M.G. Schmidt, leidde tot een reeks zeer succesvolle kindercd’s. Unieke kinderliedjes werden door de band in een eigentijds jasje gestoken en vastgelegd op onder andere de cd’s ‘Dikkertje Dap’ (3x platina) en ‘De Lapjeskat.’ VOF de Kunst speelde drie seizoenen lang in Sesamstraat, wat resulteerde in de cd ‘Liedjes uit Sesamstraat.’ Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 1,7 miljoen kindercd’s van VOF de Kunst verkocht.

Sinds 2013 treedt VOF de Kunst weer op met hun poprepertoire in Nederland en België. In dit jubileumjaar treden ze op bij festivals en in clubs. VOF de Kunst staat garant voor onvervalste Nederlandse popmuziek en biedt een feest van herkenning met hits als ‘Suzanne,’ ‘Een kopje koffie,’ ‘Oude liefde roest niet,’ ‘Retour Sneek’ (en misschien ‘Dikkertje Dap’), maar ook hun nieuwste werk zal te horen zijn. De heren hebben er zin in!

Dit is het verplaatste concert van 1 december 2023.