Waylon’s Wicked Anniversary Tour

Vijftien jaar Waylon moet groots gevierd worden!

Waylon
Fotocredit: Michael Bosboom

Tijdens 600 Jaar Hilversum speelde Waylon nog in een uitverkocht Studio 21 tijdens het door De Vorstin georganiseerde Waylon & Friends. Dit najaar keert Waylon terug naar Hilversum om zijn volledige muzikale repertoire te delen met zijn fans. Zijn grootste hits van alle albums die hij ooit heeft gemaakt zijn nauwelijks in twee uur te proppen, maar dat was hij aanvankelijk ook niet van plan. Onder lichte dwang is het toch gelukt om het in twee uur te proppen. Wat je in ieder geval kunt verwachten is natuurlijk: “Wicked Ways”.

Wie de zanger trouw heeft gevolgd, weet dat het een hele opgave is om hem eenmaal op het podium ervan af te krijgen. Gelukkig maar, want met zoveel talent is dat ook waar hij thuishoort. Hij noemt zijn eigen tour liefkozend zijn ‘snoepwinkel’-tour, waar hij eindeloos kan kiezen uit alle genres waar hij ooit aan heeft geproefd in zijn lange carrière. Op de vraag wat hem het meest is bijgebleven uit die vijftien jaar, zegt hij volmondig: “I’m still standing!”

Niet winnen en tóch winnen

Waylon is het levende bewijs van wat het niet winnen van een talentenjacht allemaal teweeg kan brengen. Vijftien jaar en acht albums later komt alles samen in de “Wicked Anniversary tour”. Wicked Ways is de titel van zijn eerste album uit 2009 en het begin van een zeer succesvolle carrière als een van Nederlands beste zangers. Zijn carrière begon met het fragment uit Holland’s Got Talent waarin de jonge Waylon in 2008 de juryleden omver blies tijdens de auditie met zijn versie van ‘This is a Man’s World’. Dit leverde hem een platencontract op bij Universal, die hem onderbracht bij het legendarische Motown platenlabel. Waylon is de eerste Nederlander die bij Motown tekent. In augustus 2009 kwam zijn eerste album Wicked Ways uit. Van dat album komt de eerste single ‘Wicked Way’, waarmee hij de harten van vele Nederlanders wist te veroveren.

Een glansrijke carrière

In de 15 jaar na Wicked Ways volgden The Escapist, Common Linnets (met Ilse Delange), Heaven After Midnight, Seeds, The World Can Wait, Human en zijn Nederlandstalige uitstapje: Gewoon Willem.

Maar het waren niet alleen albums; ook twee deelnames aan het Songfestival (waarvan één de tweede plaats behaalde), een succesvolle carrière als coach bij The Voice of Holland en zijn uitverkochte concerten in Rotterdam Ahoy, waar hij ongeëvenaard de grootste hits uit de Top 1000 Allertijden verzorgt, want live op het podium is hij op zijn best!

Omslagfoto van Robin Eggenkamp