Wayne Graham (USA)

Americana uit de Appalachen voor liefhebbers van Tyler Childers en Sturgill Simpson

Kaartverkoop start donderdag om 16.00!

Zaterdag 2 november in onze kleine zaal: Wayne Graham! Misschien heb je deze band de laatste jaren voorbij zien komen. De broers Kenny (zang, gitaar) en Hayden Miles (drums, zang) brengen de mooiste Americana, geproduceerd in een kleine studio in de kelder van hun ouderlijk huis in Whitesburg, een geïsoleerd stadje in oostelijk Kentucky. Ze delen het schrijf- en arrangeerwerk en bespelen de meeste instrumenten zelf. Tijdens hun live-optredens staan ze met een vijfkoppige band op het podium.

Wayne Graham heeft tot nu toe vijf albums uitgebracht. “Mexico” (2016), “Joy!” (2018) en de verzameling outtakes “Songs Only A Mother Could Love” (2019) zijn relatief rootsy en aards. Met “1% Juice” (2020) benadrukte de band de progressieve en verkennende kant van hun folkrock en Americana-universum. “ISH” (2022) sluit prachtig aan bij de eerdere albums en laat wederom zien waarom deze band een absolute insider’s tip is.

Dit jaar in september komt hun langverwachte album “Bastion” uit. Er is een verschuiving binnen de band en aan de labelkant: het nieuwe album verschijnt via Tyler Childer’s label Hickman Holler. Wayne Graham heeft een reputatie opgebouwd als een van de beste bands binnen de New Appalachian Sound, samen met artiesten als Tyler Childers, John R. Miller en de Local Honeys. Hun muziek is geworteld in traditie, maar verkent ook nieuwe en avontuurlijke geluiden. Wayne Graham zijn pioniers in dit genre en briljante architecten van deze muzikale beweging.