Wishbone Ash (UK)

Rockiconen die generaties overstijgen met hun krachtige songs

Wishbone Ash begaf zich in 1969 op het prille ProgRock-toneel en maakte optimaal gebruik van een vruchtbare muzikale omgeving, waar ze een kenmerkende vorm van melodieuze rock produceerden. Geïnspireerd door zowel de Britse folktradities als de Amerikaanse jazz en R&B, oogstte de groep lof van zowel het publiek als critici.

50 jaar later heeft Wishbone Ash wereldwijde erkenning verworven, vooral dankzij hun pioniersrol in het gebruik van twin lead guitars, gebaseerd op een dieet van onophoudelijk touren.

De band bestaat uit origineel lid Andy Powell, die de leidende vocals verzorgt en zijn gitaarspel deelt met Mark Abrahams. Bassist Bob Skeat stuwt het ritmegedeelte voort samen met Joe Crabtree, een van de beste drummers van de nieuwe lichting Britse muzikanten.

Wishbone Ash, de essentiële band voor on the road, staat bekend als een invloedrijke inspiratiebron voor vele andere bands, waaronder Thin Lizzy en Iron Maiden, maar ook voor jongere bands zoals Opeth. Kracht en melodie hebben van Ash een lastig te overtreffen band gemaakt, terwijl zij momenteel worden ontdekt door nieuwe generaties trouwe rockfans.