Wolfmother (AUS)

Duik in de wondere wereld van dit Australische rockfenomeen

Duik in de wereld van Wolfmother, de Australische rockband die in 2006 spectaculair debuteerde met hun gelijknamige album. Voor frontman Andrew Stockdale, geïnspireerd door de hardrock, psychedelische rock en stonerrock van de jaren zestig en zeventig, is het geluid een eerbetoon aan iconen als Robert Plant, Jack White en Ozzy Osbourne.

Na een tegenslag door de wereldwijde pandemie, staan ze nu klaar om Hilversum te veroveren. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan en hoor wereldhits als “Joker & The Thief” en “Woman” live in onze grote zaal.

Toen begin 2020 het wereldtoneel werd gesloten, dook Andrew Stockdale in zijn thuisstudio, waar hij alle instrumenten bespeelde en het zesde album “Rock Out” creëerde. Met de toenemende aandacht voor geestelijke gezondheid tijdens de pandemie, gebruikte Stockdale de kracht van rockmuziek met al zijn chakra-genezende eigenschappen als leidraad voor dit album. Het idee dat rock-‘n-roll pure ontsnapping biedt naar een betere plek te midden van de monotone dagen van het covid-leven, werd een zelfhulprelease.

Als je niet kunt reizen tijdens een pandemie, kun je met dit album toch nog een reis maken naar je innerlijke wereld, met een soundtrack die je meeneemt naar onbekende oorden en tijdperken.

Support: The Picturebooks

Support is er van primal blues-rock duo The Picturebooks. Het duo ontmoette elkaar voor het eerst bij een lokaal skatepark. Naast skateboarden deelden ze een passie voor muziek, waaronder The Smiths, The Cure en Minor Threat. Ze begonnen samen nummers te schrijven, gebruikmakend van de apparatuur van Fynns vader, een ervaren muzikant en platenproducer.

Na twee eigen releases in Europa, speelden ze op grote festivals zoals Sziget en tourden ze met verschillende artiesten. Ze kregen internationale aandacht voor hun muziek en motorbouwwerken, en werden geprofileerd in invloedrijke publicaties. Na een succesvol optreden in Hollywood, tekenden ze een platencontract.