Yentl EP-release

EP release-show | Special guest: BAY!

Country melodieën vanuit haar muzikale thuis in Nashville

Yentl is een artiest en singer-songwriter die woont in Nederland, maar haar muzikale thuis vond in het Amerikaanse Nashville. Op 11 mei releaset ze haar nieuwe EP ‘For The Better of Me’.

Met haar ukulele meandert ze op eigen wijze tussen de gebaande wegen van country en pop, met hier en daar een soulful-parallelweg en soms een afslag naar gospel. Haar sound en songs leveren haar vergelijkingen op met o.a. Sara Bareilles, Brooke Fraser, Cam en Amy Grant. Toch heeft ze een onmiskenbare eigenheid die kwetsbaarheid en eenvoud omarmt, terwijl ze diepgang in balans brengt met catchy melodieën.

Haar aankomende EP “For The Better of Me” wordt 11 mei gepresenteerd bij ons in De Vorstin. Deze EP vertelt een verhaal vol lessen over haar onbreekbare hart en onuitputtelijke hoop. De plaat ademt inspiratiebronnen als Little Big Town, Hanson, Fleetwood Mac, Natalie Hemby en Lori McKenna, maar blijft haar eigen epos op de muziek die ze samen schreef met producer Henk Pool en Nick Jongejan.

Naast haar soloprojecten is ze sinds 2019 ook onderdeel van de country-girlband BAY samen met Bobbie Wall en aniika. In 2021 releasden zij hun eerste single “The Day After Christmas” die op verschillende radiostations airplay kreeg. Sinds 2022 is Yentl te horen als radio DJ op het online radiostation NL-Music, waar ze elke maandagavond haar eigen show host en diverse gastartiesten ontvangt.

Special guest: BAY

BAY is een indie foltrio bestaande uit de drie soloartiesten Bobbie Wall, aniika en Yentl. Op 26 mei brengt het trio hun nieuwe single Heavy Heart uit. Hoewel ze elk hun eigen stijl en invloeden hebben, vormen ze samen geluid van BAY. Heavy Heart is pas de tweede single van BAY, maar hun eigenzinnige sound begint al door te klinken. Inspiratie krijgen ze van The Highwomen, the Staves en oldies zoals The Trio.

Deze show is mede mogelijk gemaakt door de Popkanjers programmeringsregeling van NH Pop en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.