035 Popprijs

035 Popprijs beleeft een vliegende start met meer dan zestig aanmeldingen

De eerste editie van de 035 Popprijs is hard op weg om een groot succes te worden. Na de sluiting van de inschrijvingen hadden meer dan zestig artiesten en bands uit de regio zich aangemeld. Deze zijn allemaal zorgvuldig bekeken, beluisterd en beoordeeld. Uiteindelijk zijn er twaalf uiteenlopende deelnemers geselecteerd die tijdens de drie voorrondes in januari en de finale op 1 maart gaan uitmaken wie de winnaar wordt van de eerste editie van deze nieuwe popprijs.

De twaalf deelnemers aan de 035 Popprijs zijn Marble Waves, MORÈL, Alex Laurence, 5etra, Seb Adams, Isabel, Metropolo, Yung Volwassen, XNMI, Supercell, Shoot the Messiah, Yungkid Mino.  Zij vertegenwoordigen uiteenlopende genres. Naast artiesten die bijna classic popmuziek maken, is er ook ruimte voor metal, hiphop, indierock en alternative.

Deze combinatie van stijlen is volgens 035 Popprijs-coördinator Jack Parker ‘een mooie doorsnede van muzikale stromingen die in onze regio te vinden zijn. We zijn daarom ook blij dat wat wij al merkten in onze oefenruimtes en door samenwerkingen met onze muzikale partners nu ook tot uiting komt in het diverse aanbod in de voorrondes. Ik ben erg benieuwd wie er over een aantal maanden tot bloei komt als winnaar van de 035 Popprijs.’

De nieuwe muziekprijs biedt deze acts de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Met mooie speellocaties, waaronder @AllArt, Wisseloord Studios, The Skiff, en natuurlijk De Vorstin zelf, en samenwerkingen met diverse professionals uit de muziekindustrie, is de 035 Popprijs de ideale gelegenheid om waardevolle podiumervaring op te doen. Daarnaast biedt de samenwerking met diverse muziekprofessionals een uitgelezen kans om hun muziekindustriekennis te verbreden en om hun act te professionaliseren.

De komende periode gaan de deelnemers tijdens workshops met muziekprofessionals aan de slag met onderwerpen als ‘Hoe bouw ik mijn carrière op?’, ‘Wat kan digitale innovatie voor mij betekenen?’, en ‘Hoe kan ik mezelf het beste promoten?’. Deze workshops worden geleid door Froukje Bouma (manager van onder andere Froukje en S10), Jasper Vis (Digitale muziekinnovatie-entrepreneur), en Jochem Winterwerp (Daredevils, Only Seven Left, Stadsfestival Hilversum). Daarnaast krijgen de artiesten de tijd en ruimte om kosteloos in de oefenruimtes van De Vorstin te werken aan hun act.

De 035 Popprijs is een initiatief van De Vorstin, met ondersteuning van het Fonds voor Cultuurparticipatie. De voorrondes vinden plaats op 5 januari in Wisseloord Studio’s, 10 januari in @AllArt, en 24 januari in The Skiff. De finale is op vrijdag 1 maart en vindt plaats in De Vorstin.

Klik hier voor meer informatie!