Geniet van tributes aan U2, Red Hot Chili Peppers en een avond met Hollandse Hits

In de Live 2000-tent op het marktterrein brengen tussen kerst en oud en nieuw verschillende bands tributes aan Coldplay, U2, Sting, Red Hot Chili Peppers en Status Quo. Daarnaast is er een Hollandse Avond met Jason Bouman en neemt Soulmania je mee op een tocht langs soulklassiekers. Ook op andere locaties in het centrum van Hilversum zijn er tijdens de laatste week van het jaar activiteiten rond de Top 2000, die wordt uitgezonden door NPO Radio 2 vanuit Beeld & Geluid. Van De Vorstin, Filmtheater Hilversum, Theatercafé Muze, The Skiff, tot hits tijdens het winkelen uit de Lijst der Lijsten.

Op het Marktplein gebeurt het. In de gratis toegankelijke Live 2000-tent kun je vanaf woensdag 27 tot en met zaterdag 30 december niet alleen genieten van verschillende tributes en de Hollandse Avond, maar ook dagelijks je Top 2000-kennis testen met een van de popquizzen. Out Spoken organiseert een Open Mic-sessie waar jij je spoken word-talent kunt laten horen.

In De Vorstin ben je welkom voor het Open Podium Goes Top 2000, de Top 2000 Quiz en een speciale editie van het dansfeest Tijdmasjien. Het Filmtheater draait in deze periode documentaires over Cesária Évora, Peter Doherty en Talking Heads.

Met tributes aan de Beastie Boys, Elvis Presley, en muzikale en humoristische acts met een knipoog naar de Top 2000 doen The Skiff en Theatercafé Muze voor het eerst mee aan het jaarlijkse muziekfestival. Ook in de Gooische Brink kun je dagelijks genieten van een liveoptreden. Daar neemt de band Lara Leaves je mee door 60 jaar popgeschiedenis.

De events in de Live 2000 muziektent op het Marktplein en in The Skiff zijn gratis. Tickets voor de programmering in De Vorstin, Filmtheater Hilversum en Muze koop je via hun eigen website.

Bekijk hier de festivalwebsite