We kunnen hier als Hilversummers trots op zijn.
— Vorstin-directeur Wilco Witte
Waylon

Waylon & Friends openen in Studio 21 lustrumjaar 600 Jaar Hilversum

Op zaterdag 2 maart opent Waylon samen met De Vorstin het jubileumweekend voor 600 jaar Hilversum af in Studio 21. Het optreden wordt uniek, want de Hilversumse zanger nodigt een hele hoop vrienden uit op het podium om samen te zingen. Tickets voor dit speciale twee uur durende optreden kosten tien euro.

Onder andere Sterre Koning en Simon Roberts zullen voor dit unieke concert op 2 maart naar Studio 21 komen. Zij gaan samen met Waylon duetten zingen in de verschillende muziekstijlen die kenmerkend zijn voor de muzikale veelzijdigheid van de zanger. In de komende tijd zullen er nog meer vrienden van Waylon bekendgemaakt worden.

Sterre Koning is een Nederlandse zangeres die bekend is geworden door haar deelname aan het Junior Songfestival in 2016. Ze vertegenwoordigde Nederland op dit muzikale evenement voor jonge artiesten met het nummer “Karma.” Simon Roberts is bekend van The Voice of Holland, waar hij als Britse zanger in 2022 auditie deed. Toen hij begon te zingen, draaiden in no-time alle juryleden zich om. Uiteindelijk koos de rossige, bebaarde zanger voor Waylon als coach.

Als fervent pleitbezorger van countrymuziek in Nederland heeft Waylon diverse hoogtepunten beleefd, waaronder natuurlijk de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival met ‘Calm After The Storm’. Jarenlang zong hij in het Engels, maar met het album ‘Gewoon Willem’ vertelt hij verhalen uit zijn leven in zijn moerstaal, doordrenkt met de rijke poëzie van het levenslied.

Trots

Volgens Vorstin-directeur Wilco Witte is Waylon, De Vorstin en Studio 21 een logische combinatie. “Met deze drie heb je in een notendop waar Hilversum voor staat: popcultuur, media en samenwerken. Het is fantastisch dat een artiest als Waylon speciaal voor 600 jaar Hilversum een programma samenstelt dat nergens anders te zien zal zijn. We kunnen hier als Hilversummers trots op zijn.”

In 2024 bestaat Hilversum 600 jaar. Het concert Waylon & Friends is op zaterdag 2 maart onderdeel van ‘De Nacht van Hilversum’. Dit concert is een samenwerking tussen 600 jaar Hilversum, De Vorstin en Studio 21. 600 jaar Hilversum is een samenwerking tussen Gemeente Hilversum, Hilversum Marketing en Hilversummers.nl.

Tickets