Elske DeWall

Bekend van 'Heb het leven lief' uit The Passion. Support door Plain Talk

Van Maria in The Passion tot een energieke rockartiest

Elske DeWall is muzikaal in hart en nieren: naast haar unieke stemgeluid speelt Elske gitaar, piano en saxofoon. Ze is bekend van onder meer de titelsong This Game van de serie Moordvouw, haar rol als Maria in The Passion en haar bijdrage in Linda’s Zomerweek.

Tijdens haar optreden in De Vorstin zal Elske DeWall ook een andere kant van zichzelf laten zien, namelijk die van rockartiest die de tent op zijn kop zet en het dak eraf ramt. Naast energieke covers van o.a. Pink en Bishop Briggs staat er ook prachtig nieuw, eigen werk op het repertoire. Met natuurlijk haar single Crusade, die in samenwerking met Davina Michelle is geschreven.

Elske DeWall is al haar leven lang met muziek bezig. Op haar zevende begon ze met pianoles, speelde vervolgens lange tijd saxofoon en pakte uiteindelijk de gitaar op. Ze werd toegelaten tot de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en in 2008 tekende ze een platencontract bij Universal Music. In februari 2010 lanceerde Elske DeWall haar debuutalbum met de tot de verbeelding sprekende titel Balloon Over Paris; een album met pure popliedjes.

In 2017 wordt Elske De Wall uitgenodigd om de rol van Maria te vertolken in het jaarlijkse muziekspektakel The Passion. Dat doet ze op indrukwekkende wijze, wat definitief zorgt voor landelijke bekendheid. In 2019 zet Elske een nieuwe stap: het schrijven van Nederlands repertoire met o.a. Alain Clark, Edwin Evers en Marcel Fisser. Eind januari 2020 kwam haar eerste zelf geschreven Nederlandstalige single uit.

Support: Plain Talk!

Plain Talk is een songwriter duo geworteld in eenvoud en plezier. Twee songwriters, HSTR en Ellis Newman – die beiden hun muzikale weg al vonden als soloartiest, bundelen hun krachten in dit unieke project.
De kern van Plain Talk zit in de naam: transparante en intieme liedjes over persoonlijke verhalen. Plain Talk maakte in 2023 hun debuut als winnaar in het radioprogramma ‘Het Beste Liedje uit Eigen Land’ op NL Music. 🏆 Hun grote inspiratiebronnen zijn Ben Abraham, I’m With Her, Lizzy McAlpine en Sara Bareilles.