Gino Vannelli (CAN)

Bekend van hits als 'People Gotta Move', 'Wild Horses' en 'I Just Wanna Stop'

Op 10 mei is De Vorstin het podium zijn voor de legendarische Gino Vannelli! Dit icoon in de popmuziek staat bekend om zijn verbluffende liveoptredens, waarbij hij een bruisende mix van genres zoals pop en jazz ten gehore brengt. Zijn muzikale reis begon in Montreal, waar hij als veertienjarige zijn passie voor jazz en drummen ontdekte en later samen met zijn broer de Motown-beïnvloede band Jacksonville 5 vormde. Met een eclectische smaak voor muziek, van jazz tot klassieke composities, bracht hij bij RCA Records en A&M Records succesvolle albums uit, waaronder “Brother to Brother” in 1978.

Gino bouwde in de jaren 80 zijn succes uit met hits als “Living Inside Myself”. Zijn muzikale evolutie kenmerkte zich door albums als “Black Cars” in 1985 en “Big Dreamers Never Sleep” in 1987. Na een periode van introspectie verhuisde hij naar Oregon in de VS en verlegde hij zijn muzikale pad naar meer akoestische jazzalbums, zoals “Yonder Tree” en “Slow Love”.

Zijn meesterwerk “Canto” uit 2003 wordt beschouwd als een hedendaags classic album. Gino’s doorzettingsvermogen en voortdurende streven naar artistieke groei blijven de kern van zijn carrière vormen. Dit is een unieke kans om deze unieke artiest live te zien. Kom je ook?