Komodo

Bekend van de radiohits Bengali Crown en Easy Prey

Komodo doet 't allemaal: van psychedelische rock tot exotische indie pop

Tijdens de Patat Met-editie van 15 oktober 2021 speelde Komodo op de golf van hun succes met singles als Bengali Crown, Easy Prey en Devil’s Short Hand onze kleine zaal helemaal plat. Nu is het tijd voor een eigen headliner show!

Wanneer je Komodo zegt dan zeg je; exotic indie-rock & roll. Een brouwsel vol magische spreuken van over de hele wereld, ontworpen om je dag en nacht te laten dansen. Psychedelische rock gepeperd met niet-westerse geluiden en onverwachte instrumenten, geleverd in een killer, high-energy live-show. Een beetje vreemd, een beetje rauw, maar de melodieën blijven nog dagen in je hoofd rondzweven.

Na de release van het debuutalbum in 2019 heeft Komodo op verschillende prestigieuze festivals als Noorderslag en Grasnapolsky gespeeld. Ze speelden ook op de gerenommeerde Franse festivals Transmusicales de Rennes en Printemps de Bourges. In maart 2022 bracht Komodo hun tweede album – getiteld Barbarians – uit. Singles Lost Kids en Easy Prey werden beide hits op o.a. NPO Radio 2, Radio Veronica en 3FM. Easy Prey schopte het zelfs tot ‘Radio 2 TopSong’.

Voorprogramma

Chica Chica komt mee als voorprogramma. De band bestaat uit Judith Renkema op de bas, gitarist Jeroen Kant en Gino Bombrini op drums en percussie. En dat levert een jaren zeventig sfeertje op. Surfmuziekinvloeden, filmmuziek in de stijl van grote kaskrakers als Dog Day Afternoon en The Sting. Heerlijk retro. Ze hebben inmiddels twee singles uit en die smaken zeker naar meer!