Live 2000

Gratis festival tijdens de Top2000 met de beste tributes aan artiesten als Coldplay, Sting, André Hazes, Pearl Jam en U2

In de Live 2000-tent op het marktterrein brengen tussen kerst en oud en nieuw verschillende bands tributes aan Coldplay, U2, Sting, Pearl Jam en Status Quo. Daarnaast is er een Hollandse Avond met Jason Bouman en neemt Soulmania je mee op een tocht langs soulklassiekers. Ook op andere locaties in het centrum van Hilversum zijn er tijdens de laatste week van het jaar activiteiten rond de Top 2000, die wordt uitgezonden door NPO Radio 2 vanuit Beeld & Geluid. Van De Vorstin, Filmtheater Hilversum, Theatercafé Muze, The Skiff, tot hits tijdens het winkelen uit de Lijst der Lijsten.

Op het Marktplein gebeurt het. In de gratis toegankelijke Live 2000-tent kun je vanaf woensdag 27 tot en met zaterdag 30 december niet alleen genieten van verschillende tributes en de Hollandse Avond, maar ook dagelijks je Top 2000-kennis testen met een van de popquizzen. Out Spoken organiseert een Open Mic-sessie waar jij je spoken word-talent kunt laten horen.

Programma in het dorp

In De Vorstin ben je welkom voor het Open Podium Goes Top 2000, de Top 2000 Quiz en een speciale editie van het dansfeest Tijdmasjien. Het Filmtheater draait in deze periode documentaires over Cesária Évora, Peter Doherty en Talking Heads.

Pearl Jam is één van de artiesten die gaat worden geëerd.

Met tributes aan de Beastie Boys, Elvis Presley, en muzikale en humoristische acts met een knipoog naar de Top 2000 doen The Skiff en Theatercafé Muze voor het eerst mee aan het jaarlijkse muziekfestival. Ook in de Gooische Brink kun je dagelijks genieten van een liveoptreden. Daar neemt de band Lara Leaves je mee door 60 jaar popgeschiedenis.

Het muziekfestival Live 2000 in Hilversum beleefde haar eerste editie in 2017 en is een initiatief van Stadsfonds Hilversum, Hilversum Marketing en De Vorstin. De organisatie streeft naar een zo breed mogelijke samenwerking in het centrum om dit muziekevent tot een succes te maken. Zo worden er bijvoorbeeld door bijna 40 horecaondernemingen en winkeliers ‘2000 cent-aanbiedingen’ gedaan waarbij er tijdens Live 2000 voor €20,- geshopt, gegeten en/of gedronken kan worden.

Bekijk hier de festivalwebsite