Maurice van Hoek

Maak kennis met zijn nieuwe plaat Changing Lanes. Special guest: singer-songwriter Sophie Janna

Grote belofte in de Americana-scene.

Al vanaf zijn eerste releases en optredens werd Maurice van Hoek een veelbelovende toekomst in de Americana-scene toegeschreven.

De uit Rotterdam afkomstige singer-songwriter debuteerde in 2016 met album ‘Live Forevermore’ gevolgd door de langspeler ‘Traveling Man’ uit 2018. Met zijn derde full length ‘Changing Lanes’ en de eerste release sinds de EP ‘Church Sessions’ uit 2019 komt de begindertiger nu met een vervolg waarop hij de eerdere loftuitingen weer meer dan waarmaakt en zich bovendien als mens, songwriter en muzikant blijkt te hebben ontwikkeld.

De afgelopen jaren heeft Van Hoek veel samengewerkt met andere artiesten en veel collega-muzikanten hebben gebruik gemaakt van zijn kwaliteiten als songwriter en begeleider. Zo was hij lange tijd de muzikale rechterhand van Douwe Bob en is hij zowel producer, co-songwriter als bandlid van het Harlingse talent Boaz, die eind 2022 debuteerde met het album ‘Keep It Simple’. Ondertussen startte hij ook een bluegrassband The Switchbacks waarmee hij zijn gitaarspel verder heeft kunnen verfijnen.

Special guest: Sophie Janna!

Als je EP-presentatie in Paradiso meteen gevolgd wordt door een concert voor 2000 mensen in Tivoli, als openingsact voor Lisa Hannigan, dan weet je dat je niet met zomaar een folkzangeres te maken hebt. Sophie Janna tourde de hele wereld rond met haar duo The Lasses voordat ze haar eigen nummers op het podium durfde te delen. Kwetsbaar, open en innemend beschrijft Sophie Janna hoe het is om een zacht mens te zijn in een betonnen wereld.