Metalcafe Live

Met Mountain Eye, Reformist en Epistulum

Metalcafe is terug, en beter dan ooit

Vrijdag 13 oktober is het weer zover: Metalcafe Live in De Vorstin!

De eerste twee edities waren een doorslaand succes. Er werd volop geheadbanged, gemoshed en gefeest door jullie, en de vele enthousiaste reacties waren overweldigend! “Dat smaakt naar meer,” zei de metal community.

En meer zullen jullie krijgen ook!

Loyalty Ends Here

Loyalty Ends Here is een geduchte metalband die gedijt op zijn meeslepende muziek en prikkelende teksten. Bestaande uit bekwame muzikanten, met Richard als zanger, Menno op drums, Maurits op bas, Tristan op leadgitaar en Pim op ritmegitaar, brengt dit getalenteerde vijftal een unieke mix van invloeden van gerenommeerde metalacts zoals Trivium, As I Lay Dying en Lamb of God, om er maar een paar te noemen.

Oceans Turn Red

De naam van de band, Loyalty Ends Here, draagt een diepe betekenis die door hun muziek en tekstuele thema’s resoneert. Hun teksten duiken diep in de complexiteiten van menselijke verbindingen en verkennen de tegenstelling tussen loyaliteit en verraad. Via hun muziek schilderen ze een levendig beeld van de kwetsbaarheid van relaties, vooral in het licht van tegenspoed. De emotioneel geladen composities en gepassioneerde optredens van de band dienen als een catharsis, waardoor luisteraars het ingewikkelde patroon van menselijk vertrouwen en bedrog kunnen verkennen.

Met inspiratie van hun metalen voorgangers creëert Loyalty Ends Here een geluid dat zowel meedogenloos als melodieus is. Hun muziek mengt naadloos agressieve gitaarriffs, daverend drumwerk en krachtige vocalen om een sonische aanval te creëren die het publiek boeit. Met een intense drive die doet denken aan Trivium, de aanstekelijke energie van As I Lay Dying en de grooveladen ritmes à la Lamb of God, heeft Loyalty Ends Here een eigen niche gecreëerd binnen de metalscene.

Sinds hun oprichting heeft Loyalty Ends Here zich vurig toegewijd aan hun ambacht, waarbij ze hun vaardigheden hebben aangescherpt en het publiek hebben gegrepen met hun elektrificerende liveoptredens. Hun toewijding aan authenticiteit en hun vermogen om op een diepgaand niveau met hun fans te verbinden, heeft hun positie als een van de rijzende sterren in het metalgenre verstevigd. Met hun suggestieve muziek en krachtige boodschap is Loyalty Ends Here meer dan alleen een band – ze zijn een kracht om rekening mee te houden.

Oceans Turn Red

Oceans Turn Red is een vijfkoppige metalband afkomstig uit Friesland, met invloeden van metalcore, deathcore en hardcore. De band staat bekend om zijn vuile maar melodieuze gitaarwerk, destructieve drums, smerige breakdowns en extreme vocalen. Met een energieke liveshow van elk bandlid slagen ze er altijd in om het publiek in beweging te krijgen en te laten dansen.

Man As Plague

Man as Plague is een woeste metalviermansformatie uit Nederland, die Death Metal, Deathcore en Hardcore vermengt met synthesizers en samples tot een wrede mix van brutaliteit en melodie die fans van elke metalstijl zeker zal boeien. De band heeft onlangs furore gemaakt in de Nederlandse metalscene met hun intense en energieke liveshows.

Hun nieuwe album, toepasselijk getiteld “Titanomachy”, belooft de energie van deze liveshows vast te leggen in 13 meedogenloze nummers met teksten die de parallellen tussen de Griekse mythologie en de actualiteit behandelen.