Orange Skyline

Bekend van de hit A Fire, het anthem van de laatste Olympische Winterspelen

Ieder optreden is een feest

Orange Skyline wordt geformeerd tijdens een autoritje naar Groningen na het laatste concert van Oasis in Amsterdam.

De vier piepjonge gasten op de achterbank weten genoeg. Kwestie van living the dream in plaats van dreaming your life, zoals de meeste mensen doen. Nu, ruim tien jaar later is Orange Skyline een household name in de Nederlandse muziekscene.

Het gaat Orange Skyline erom het publiek in een staat van pure extase te krijgen. Alsof er elk moment een gouden medaille valt te winnen. “Wij zijn goed in het euforische,” zegt zanger Stefan van der Wielen. “Noem het gestoorde waanzin. Er zit machismo in, maar niet continu. Er is ook een bepaalde rust. We wisselen het af, net als Iggy Pop.”

Na een nieuw album nu dus weer op tour, 2023 kon nog wel eens druk gaan worden voor de band. Bij die shows weet het publiek altijd dat er iets gaat gebeuren. De band wil de fans iets meegeven waar ze wekenlang op kunnen teren. Van een optreden hoor je een feestje te maken. Je moet het overal kunnen, vinden ze. Ze zijn geen mooi-weer-bandje. Orange Skyline wil gewoon samen iets spannends beleven. Elke avond weer opnieuw.