Tequilajazzz
Family in Exile Tour

Benefietavond voor kinderziekenhuizen in Oekraïne

Dit optreden is een benefietavond voor kinderziekenhuizen in Oekraïne

De iconische band Tequilajazzz gaat op 11 april voor het eerst optreden in Nederland als onderdeel van hun Family in Exile Tour.

De band uit Sint-Petersburg is een van de bekendste en interessantste projecten uit de post-Sovjet alternatieve rockscene. Opgericht in 1994, heeft de band meerdere internationale prijzen gewonnen, het podium gedeeld met Smashing Pumpkins, Sonic Youth en Faith No More, en ook opgetreden als speciale gast tijdens de Big Eight Summit. De stijl van de band combineert complexe, bijna industriële instrumentale arrangementen met elementen van zachtere jazz-rock en zelfs bossa-nova.

In februari 2023 besloot Tequilajazzz hun concertactiviteiten te hervatten die werden stilgelegd na het begin van de Russische grootschalige invasie in Oekraïne. De muziek moet doorgaan, live. De line-up van de band is nu deels vernieuwd, en dit concert omvat zowel oud als nieuw materiaal. Maar Tequilajazzz is terug, klaar om mooie muziek en belangrijke emoties naar hun publiek te brengen.

“We kijken met verbazing, verbijstering en soms met pure angst naar de wereld,” zegt Tequilajazzz-leider Evgeniy Fedorov, die Rusland verliet tijdens de eerste dagen nadat zijn geboorteland Oekraïne was binnengevallen in februari 2022. “De wereld wordt duidelijk gek en we lijken niet te merken dat we vechten en dansen op de rand van de afgrond. Wat ons betreft, we componeren gewoon wat muziek, zetten wat nummers in elkaar. De nummers over wat te doen en waarheen te rennen. En andersom – de nummers over hoe in de menigte te blijven en te overleven, terwijl we naar de wereldbeschaving zien afglijden naar de hel.

Naast het reguliere ticket is er ook een Meet’N’Greet-ticket te koop. Dit kost € 129,80 en biedt je de kans om de band te ontmoeten!