Amerikaanse hardrock-sensatie Dirty Honey naar De Vorstin

De Amerikaanse hardrock-sensatie Dirty Honey komt donderdag 22 juni naar De Vorstin. In 2022 stonden ze met Guns N’ Roses in het Stadspark in Groningen, afgelopen februari speelden ze twee uitverkochte shows in Eindhoven en Nijmegen.

Sommige artiesten doen er even over om naam te maken en een publiek op te bouwen. Voor het in Los Angeles gevestigde kwartet Dirty Honey kwam het succes direct na de release van hun eerste single ‘When I’m Gone’ in 2019. Een instant hit die direct doorschoot naar de nummer 1 positie op de Amerikaanse Billboard’s mainstream rock chart.

Het succes van de single en de gelijknamige EP die erop volgde leverde Dirty Honey direct shows op met grootheden als The Who, Guns N’ Roses, Slash en Alter Bridge. Het geeft ook direct aan uit welk vaatje er getapt wordt. Het kwartet serveert dikke groovende bluesy hardrock waarbij duidelijk is dat bands als Led Zeppelin, Aerosmith en Guns N’ Roses als grote inspiratiebronnen dienen. De sexy, bluesy, smerige rock ‘n’ roll, melodieuze hardrock en soulvolle blues-rock uit de jaren 70.

Zanger Marc LaBelle klinkt met zijn soepele zang dan ook als een kruising tussen Robert Plant en Chris Robinson van The Black Crowes. De gitaarpartijen ronken en de solo’s gieren zoals het hoort. De groovende drum en baspartijen maken het geheel helemaal af. Het klinkt allemaal top notch en live is dat niet anders. Het is alsof de band al jaren meedraait in het circuit, maar niets is minder waar. Dirty Honey kon wel eens een gouden toekomst tegemoet gaan.

Tickets