Van Dik Hout

Van Dik Hout voor exclusieve clubshow naar De Vorstin

Op 16 mei komt Van Dik Hout voor een exclusieve clubshow naar De Vorstin. Deze unieke gelegenheid dient als opwarmer voor hun uitverkochte optreden in de AFAS Live twee dagen later. Kaarten voor deze exclusieve clubshow zijn per direct verkrijgbaar.

Het is tegenwoordig steeds meer een zeldzaamheid dat een band meer dan een kwart eeuw blijft bestaan, laat staan met dezelfde passie als in hun beginjaren. Van Dik Hout is een instituut in de Nederlandse popmuziek, altijd vooruitkijkend en vernieuwend gebleven.

In de jaren negentig bracht Van Dik Hout een frisse wind in het Nederlandstalige muzieklandschap. Met moderne rockklanken en pakkende Nederlandstalige teksten veroverden ze al snel de harten van velen. Hits als “Stil In Mij” en “Alles Of Niets” groeiden al snel na de release dertig jaar geleden uit tot anthems van een generatie, en hun debuutalbum werd een klassieker. Van optredens op grote festivals tot historische momenten zoals het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima, Van Dik Hout kleurde decennialang het collectieve muziekgeheugen.

De band vervulde een pioniersrol en inspireerde talloze jonge muzikanten. In 2021 ontvingen ze de Gouden Harp voor hun bijdrage van ruim 25 jaar aan de muziekindustrie. Desondanks waren de afgelopen jaren een mix van hoogte- en dieptepunten, met het overlijden van bandlid Oscar Kraal als dieptepunt. Toch blijft Van Dik Hout vooruitkijken, met nieuwe muziek, uitverkochte shows en een ongekende energie voor de toekomst.

Tickets