Van Dik Hout

Exclusieve clubshow twee dagen voor hun uitverkochte AFAS Live optreden!

Van Dik Hout

Op 16 mei komt Van Dik Hout naar De Vorstin voor een exclusieve clubshow, als opwarmer voor hun uitverkochte AFAS Live optreden twee dagen later. Het is een zeldzaamheid dat een band meer dan een kwart eeuw blijft bestaan, laat staan met dezelfde passie als in hun beginjaren. Van Dik Hout is een instituut in de Nederlandse popmuziek, altijd vooruitkijkend en vernieuwend gebleven.

Ze begonnen bijna veertig jaar geleden op de middelbare school een bandje met vijf jochies vol Noord-Hollandse branie. Door de jaren heen werden ze gevormd door invloeden van Neil Young, Black Crowes en Pearl Jam. Hun eerste Nederlandstalige liedjes werden geschreven tussen pizzadozen en Parmezaanse kaas in een ruimte die ze het “rockhok” noemden.

In de jaren negentig bracht Van Dik Hout een frisse wind in het Nederlandstalige muzieklandschap, waarin Nederlandstalige rock niet altijd als trendy gold. Met moderne rockklanken en pakkende Nederlandstalige teksten veroverden ze al snel de harten van velen. Hun hits, zoals “Stil In Mij” en “Alles Of Niets”, groeiden al snel na de release dertig jaar geleden uit tot anthems van een generatie, en hun debuutalbum werd een klassieker. Van optredens op grote festivals tot historische momenten zoals het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima, Van Dik Hout kleurde decennialang het collectieve muziekgeheugen.

De band vervulde een pioniersrol en inspireerde talloze jonge muzikanten. In 2021 ontvingen ze de Gouden Harp voor hun bijdrage van ruim 25 jaar aan de muziekindustrie. Desondanks waren de afgelopen jaren een mix van hoogte- en dieptepunten, met het overlijden van bandlid Oscar Kraal als dieptepunt. Toch blijft Van Dik Hout vooruitkijken, met nieuwe muziek, uitverkochte shows en een ongekende energie voor de toekomst.