Grandmaster
Flash (USA)

Legendarische founding father van de hiphop en de grondlegger van de scratch

Grandmaster Flash

Met Grandmaster Flash hebben we donderdag 19 september een legendarische artiest binnen onze muren zonder wie de muziekwereld er vandaag de dag heel anders uit zou zien. Dit is dus een unieke kans om een levende legende live aan het werk te zien.

Grandmaster Flash, een van de founding fathers van hiphop en de grondlegger van de scratch, neemt zijn publiek mee op een onvergetelijke reis door de hiphopgeschiedenis met zijn legendarische turntable skills tijdens zijn ‘The Birth of a Culture’ tournee. Met zijn baanbrekende bijdragen aan de hiphopcultuur en hits zoals ‘The Message’ met The Furious Five, is Grandmaster Flash een van de grootste hiphoppioniers aller tijden.

Tijdens deze unieke tour kunnen fans niet alleen luisteren naar, maar ook zien! Grandmaster Flash deelt zijn breaks, scratches en mix skills via een camera die boven hem hangt. Als een ware pionier neemt hij het publiek mee op een audiovisuele reis door de geschiedenis van hiphop, waarbij hij zijn eigen prominente rol benadrukt.

Grandmaster Flash staat bekend om zijn innovatieve DJ-technieken, waaronder de Quick Mix Theory die zorgde voor de geboorte van cutting en scratching. Zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de hiphopcultuur is onmiskenbaar en heeft een blijvende invloed gehad op de muziekwereld.

De audiovisuele show beslaat hiphop tot disco, soul tot rock, jazz tot pop; bomvol klassieke anthems, boogie-kenmerken en culturele keerpunten die je live wilt zien!