Trijntje zingt
Vrienten met Vrienten

Eerbetoon aan Doe Maar-legende Henny Vrienten | support: Suzy V.

Muzikaal eerbetoon aan Doe Maar-legende Henny Vrienten

Met een album en een concerttour brengen Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten een eerbetoon aan componist, zanger, bassist, gitarist en Doe Maar-legende Henny Vrienten. Te horen zijn bewerkingen van nummers van zijn drie laatste soloalbums.

Trijntje Oosterhuis en Henny Vrienten kennen elkaar sinds het begin van Trijntjes carrière en waren fan van elkaars werk. De oprechtheid en herkenbaarheid van de teksten van ‘Nederlands beste songwriter’ hebben op Trijntje een enorme aantrekkingskracht. Diverse keren werkten ze ook samen. Zo schreef Henny voor Trijntje onder meer de tekst van ”Vlieg met me mee” en zong Trijntje op Henny’s zeventigste verjaardag zijn nummer ”Het gaat niet over”.

Het idee voor een album met nummers van Henny Vrienten komt van Trijntje. In overleg met Henny zelf besloten Trijntje en Henny’s zoon Xander alleen nummers te kiezen van zijn laatste drie soloalbums – En toch…, Alles is anders en Tussen de regels – die hij zelf beschouwde als zijn meest persoonlijke. Henny was trots en vereerd met het project en drukte Trijntje en Xander op het hart er vooral mee door te gaan.

Het album verschijnt op 27 januari 2023.

Support: Suzy V.

De Nederlandse zangeres Suzy V wist al op jonge leeftijd dat ze van muziek haar leven wilde maken. In haar catchy popsongs zijn duidelijk haar Siciliaanse roots terug te horen. Nostalgisch, filmisch, bombastisch en organisch zijn termen die haar muziek goed omschrijven, terug te horen op haar debuutalbum Sound of the Sea (2019) en de daarop volgende EP Pages Full Of Thoughts (2020) die ze maakte met producer Wieger Hoogendorp (Caro Emerald, Goldband, Sophie Straat).

Met singles Storm Inside, Somebody Just Like You, Lola, Give It Up en New Moon kreeg Suzy V veel aandacht op NPO Radio 1, Radio 2, Radio 5, NPO Soul & Jazz en RTL 4. Ook tourde Suzy V door Nederland met de Popronde en als support van Blackbird en Trijntje Oosterhuis. In 2021 schreef Suzy V het nummer A Lie To Believe voor de Lockdown Sessions van NPO Radio 1, dat ze vervolgens opnam met het Metropole Orkest, gearrangeerd en gedirigeerd door Jochen Neuffer. In 2022 begint haar samenwerking met producer Paul Willemsen (Michelle David & The True-tones, Blackbird) waarmee zij singles New Moon en Safe Bay maakt.